یک فیلسوف سرشناس انگلیسی که سالیان سال، بیخدایی را ترویج و تبلیغ میکرد، در سن 81 سالگی اذعان کرد که پیشرفتهای علمی، ایمان به وجود خدا را در وی احیا کرده است.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، «آنتونی فلو»، فیلسوف برجسته انگلیسی و استاد دانشگاههای لندن و آکسفورد که سالهای سال در «کینگز کالج» دانشگاه لندن و «سنت جان کالج» دانشگاه آکسفورد، آموزههایی را در رد وجود خدا تدریس میکرد، در یک نوار ویدیویی با عنوان «آیا علم خدا را کشف کرده است» بر این نکته صحه گذارده که یافتههای علمی جدید نشان میدهد، جهان، پیچیدهتر از آن است که اندیشوران در گذشته تصور میکردند و چنین جهان پیچیدهای نمیتواند به خودی خود، پدید آمده باشد بلکه مخلوق موجودی بسیار هوشمند است.
فلو، در نوار ویدیویی خود در عین حال تأکید میکند، تصویری که او از خدای هوشمند و خالق عالم دارد با تصویری که ادیان رسمی از او ارائه میدهند، به کلی متفاوت است.
او همچنین به مسئله رستگاری اخروی آنگونه که در ادیان بیان میشود، باور ندارد.
فیلسوف انگلیسی که متجاوز از 50 سال در رد وجود خدا استدلال کرده، اکنون بر این باور است که نظریه تطور «داروین» و صورتهای بسط یافته جدید آن، نظریههای علمی در خور توجهی هستند اما نمیتوانند همه جنبههای پیچیده واقعیت و از جمله منشأ حیات را تبیین کنند.
«فلو» که خود تأکید دارد، گرایش به ایمان، به نحو تدریجی و بر اثر تأمل و تدبر در یافتههای علمی در خصوص جنبههای پیچیده واقعیت حاصل شده، به عنوان نمونه به تحقیقاتی که در خصوص مولکول «DNA» صورت گرفته، اشاره و استدلال میکند که پیچیدگی بیش از حد ترتیبات خاصی که این مولکول را برای شکل دادن به حیات مهیا میسازد، حکایت از آن دارد که موجودی هوشمند در این میانه تأثیرگذار بوده است.
نخستین نشانه از گرایش تازه فیلسوف انگلیسی هنگامی آشکار شد که وی در نامهای به یک نشریه فلسفی به نام «فیلسوفی نو» در نقد رهیافتهای طبیعتگرایانه و مادی که وجود خدا را منکر هستند، متذکر شد، اکنون به نحو زایندهای دشوار شده که بتوان یک نظریه طبیعت گرایانه (ناتورالیستیک) را درباره نحوه تطور نخستین ارگانیزمی که حیات را پدید آورد، صورتبندی کرد.
«آنتونی فلو» که در حال حاضر سرگرم نوشتن مقدمهای بر چاپ تازه کتابش با عنوان «خدا و فلسفه» است، درباره رویکرد تازهاش خاطر نشان کرده است که همه زندگی من در پرتو این اصل سقراطی شکل گرفته که میگوید، «همواره از دلیل و بینه تبعیت کن».
منبع : سایت عیاران